Yetişkin Köpek Yaş Maması

Toplam 110 ürün listelendi.
Yarın Kapında
Yarın Kapında teslimat saatleri dışındasın.
Sırala
Varsayılan Sıralama
Yeniden Eskiye
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Puana Göre
Kategori :
110

Yetişkin Köpek Yaş Maması

Artık yaş mamanın köpekler için zararlı olduğunun bir efsane olduğunu biliyoruz. Aslında, konserve mamanın kuru mamadan bazı belirgin faydaları vardır, bu da sizi evcil hayvanınız için düzenli beslenme olmasa da ek olarak dahil etmeye ikna etmelidir.

Bununla birlikte, konserve mamalar benzersizdir ve kuru mamalardan bazı farklı beslenme talimatları gerektirir. İşte evcil hayvanınızın yetişkin köpek yaş mamasına başlamasını sağlamak veya mevcut yaş mama beslenme güvenliğini ve etkinliğini artırmak için bazı ipuçları ve püf noktaları.

Her köpeğin farklı olduğunu unutmayın. Genel bir kılavuz olarak, köpeğinizin ideal vücut ağırlığı için önerilen günlük mama miktarını paket üzerindeki besleme kılavuzunda görebilirsiniz.

Genellikle kalorilerin %50'sinin yaş mama ve %50'sinin kuru mamadan geldiği karma bir diyetle beslemenizde fayda vardır. Lütfen köpeğinize verdiğiniz “tamamlayıcı” ödül maması veya diğer mamaların, köpeğinizin günlük kalorisinin %10'undan daha azını oluşturduğundan emin olun.

Köpeklerin vücut büyüklüğü 1 ila 100 kg arasında değişebilir, bu da diğer türlerden daha geniş bir aralıktır. Köpeğin boyutuna bağlı olarak farklı beslenme ihtiyaçları ve özel sağlık sorunları vardır.

Daha büyük köpeklerin, küçük olanlardan daha kısa bir yaşam beklentisi vardır ve çok daha erken yaşta “yaşlı” evresine ulaşırlar. Bu nedenle, daha büyük ırklar ve dev ırklar, daha erken bir yaşta yaşlı köpek mamasına geçilmesinden fayda sağlayacaktır.

Yetişkin Köpek Yaş Mamasının Faydaları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

1. Susuz kalmayı önler

Özellikle evcil hayvanınızın susuz kalmaması için günde en az bir kez ıslak mamayla besleyin. Kuru mamadaki %10 nem ile karşılaştırıldığında, yaklaşık %70 nemde, konserve mamanın nem içeriği evcil hayvanınızın doğal beslenmesine daha yakındır.

2. Kalite Önemlidir

Yetişkin köpek yaş maması genellikle evcil hayvanınız için kuru mamadan daha iyi olsa da aynı kalite kuralları geçerlidir. Et içeriği yüksek (tavuk, sığır eti veya kuzu eti gibi) ve pirinç, buğday veya mısır gibi az karbonhidrat içeren yaş mama alternatifleri arayın.

Genel olarak, konserve mamalar, kuru mamalardan daha fazla et proteinine ve daha az karbonhidrata sahip olacaktır.

3. Hızlı Tüketim

Evcil hayvanınızın yaş mamalarını oda sıcaklığında birkaç saat içerisinde tüketmesi uygun olsa da (evcil hayvanınızın sindirim sistemindeki farklılıklar nedeniyle), yine de 30 dakika içinde yenmeyen yaş mamayı kaldırmak iyi bir fikirdir.

Bu şekilde, herhangi bir gıda kontaminasyonu riskini sınırlayabilir ve aşırı yeme ve obeziteye yol açabilecek yemenin önüne geçebilirsiniz.

4. Düzgün bir şekilde saklayın

Tazelik ve bütünlük sağlamak için artıkları buzdolabında veya sıkıca oturan plastik kapaklı veya streçle kapatılmış bir cam kapta saklayın.

5. Plastikten Kaçının

Evcil hayvanınızın artıklarını plastikte saklamayın. Yiyecek saklama plastikleri BPA içermemelidir, ancak plastik, özellikle evcil hayvanınızın süper hassas damak tadında yiyeceklere kötü bir tat verebilir.

6. Kendi mamasına benzer bir şey bulun

Yetişkin köpeğiniz yaş mama yemeye alışık değilse, normal kuru mamasına benzer bileşenlerden oluşan bir yaş mama ile başlayın. Ayrıca, yaş mama ve kuru mamayı karıştırabilirsiniz.

7. Çeşitlendirmeye gidin

Köpeğinizin en iyi sağlığı için çeşitli yaş mamalarla besleyebilirsiniz.

8. BPA'ya Dikkat Edin

Köpeğinize veya kedinize BPA maruziyetini sınırlamak için açılır kutulardan kaçının. Veya daha küçük kutular seçin - çoğu, genellikle en az minimum miktarda içeren daha büyük kutuların aksine, BPA içermez. BPA, kedilerde hipertiroidizme bağlanmıştır.

9. Yetişkin yaş mamasını asla dondurmayın

Evcil hayvanınız için konserve yiyecekleri dondurmayın. Bu, dokuyu ve tadı değiştirebilir.

10. Porsiyonlara dikkat edin

Aşırı veya eksik beslemeyi önlemek için bireysel porsiyon önerilerine dikkat edin.

11. Mama Kabını Temiz Tutun

Her yaş mama ile beslenmeden sonra köpeğinizin mama kabını iyice temizleyin.

12. Hastalık İyileştirme

Evcil hayvanınız bir hastalıktan mı yoksa mide rahatsızlığından mı mustarip? Yetişkin yaş maması aradığınız çözüm yolu olabilir.

Evcil hayvanların sindirimi kuru mamaya göre daha kolaydır ve ishal veya kusma nedeniyle kaybedilen sıvıları kuru mama tanesinden daha hızlı geri kazandırabilir.

13. Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Yetişkin yaş maması, can sıkıntısı nedeniyle yemek yemeyi ortadan kaldırarak kilo vermeye ve korumaya yardımcı olabilecek planlı ve sağlıklı bir beslenme rutinini kolaylaştırmaya yardımcı olur. Yüksek su içeriği ayrıca evcil hayvanınızın daha uzun süre tok hissetmesine yardımcı olur ve aşırı yemeyi azaltır.

14. Alerjileri Azaltır

Birkaç çeşit mama arasında geçiş yapmak yalnızca beslenme için daha iyi olmakla kalmaz, aynı zamanda muhtemelen alerji gelişimindeki azalmayla da bağlantılıdır.

15. Denemekten vazgeçmeyin

Köpeğiniz yetişkin yaş mamasını denemek istemezse, sevdiği bir mama, az miktarda kuru mama karıştırmayı deneyin. Yine de istemezse, endişelenmenize gerek yok.

Yaş mamalar köpeğiniz için faydalı olsa da genel olarak “yemek yemek” daha önemlidir. Yeni mama daha yavaş veya başka bir zamanda tanıtmayı deneyin.

Yetişkin Köpek Yaş Maması ile Besleme

• Köpeğinize ne kadar yaş mama verebileceğinizi öğrenmek için faydalı yönergelerimizi kullanın.

• Önerilen besleme miktarı günde 2 öğüne bölünmelidir.

• Lütfen günlük beslenecek toplam yiyecek miktarını AŞMAYIN. çünkü her bir köpeğin gereksinimleri aktivite düzeyine, yaşa ve çevreye bağlı olarak değişiklik gösterecektir. İlk kez beslerken, 4 gün içinde kademeli olarak tanıtın.

• Daima temiz suyun mevcut olduğundan emin olun.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.