Yetişkin Kedi Yaş Maması

Toplam 256 ürün listelendi.
Yarın Kapında
Yarın Kapında teslimat saatleri dışındasın.
Sırala
Varsayılan Sıralama
Yeniden Eskiye
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Puana Göre
Kategori :
256

Yetişkin Kedi Yaş Maması

İlk kez kedi sahiplenecekseniz, “Kedimi ne kadar beslemeliyim?” sorusu ilklerden biri olabilir. Yıllardır kedi sahibi olsanız bile, bazen kedilerinizin çok mu az yoksa çok fazla mı yemek yediğini merak edebilirsiniz. “Kedimi ne kadar beslemeliyim” cevabını verirken göz önünde bulundurulması gereken birkaç faktörü daha gözden geçirmekte fayda var.

Yetişkin kedi yaş maması ne zaman ve ne şekilde kullanılmalı, ne kadar verilmeli ve kuru kedi maması ile birlikte mi kullanılmalı gibi sorulara gelin birlikte cevap verelim.. Veteriner hekimler kediler için yaş mama beslenmesini giderek daha fazla tavsiye ettiğinden, ebeveynler birçok kararla karşı karşıya kalmaktadır.

Kuru mama gibi, kediniz için en iyi yaş mamanın türünü belirlemek de zor olabilir. Kediniz için doğru mama türünü bulduğunuzda, kedinizi ne kadar yaş mamayla besleyeceğinizi belirlemeniz gerekir.

Yetişkin Kedi Ne Kadar Beslenmeli?

“Kedimi ne kadar beslemeliyim” sorusunun cevabı, kedinin kilosu ve yaşı, kedi yaş maması mı yoksa kuru kedi maması mı, hamile mi ya da emziriyor mu ve kedinin aktivite düzeyi gibi birçok değişkene bağlıdır. “Kedimi ne kadar beslemeliyim” sorusuna verdiğimiz cevapta beslediğiniz mamanın markası da fark yaratır.

Yoğun, yüksek kaliteli bir kuru kedi maması, düşük kaliteli bir mamaya göre daha fazla besin içerir ve bu nedenle kedinize aynı miktarda besin sağlamak için daha küçük porsiyonlar gerektirir. Birçok kedi sahibi, kedilerinin günde bir veya iki kez yaş mama ile desteklenen kuru mamaya sınırsız erişmesine izin verir.

Yüksek kaliteli mama ile besliyorsanız, sadece kuru mama içeren bir beslenme kötü bir evcil hayvan beslenmesi anlamına gelmez, ancak yaş mamayla alamadıklarını telafi etmek için kedinizi çok daha fazla su içmeye teşvik etmenizi gerektirir.

Yetişkin Kedi Ne Zaman Beslenmeli?

Eve yeni bir kedi getirdiğinizde, onu alışık olduğu aynı programda aynı miktarda aynı mamayla beslemeye devam etmek, ardından yavaş yavaş kendi mama ve programınıza geçmek önemlidir. Kediler değişime karşı çok hassastır ve yeni bir kedi birçok yeni çevre stresiyle uğraşacaktır, bu nedenle mamayı ve programı tutarlı tutmak geçişini kolaylaştıracak ve bağırsak rahatsızlığını uzak tutacaktır.

Kedinizi kendi mama ve programınıza geçirmeye hazır olduğunuzda, onu ne tür mamayla besleyeceğinizi (ıslak, kuru ya da karma) belirlemeniz ve kalori sayımlarını kullanmanız gerekir. Her besinde onu ne kadar besleyeceğinizi belirleyin.

Yetişkin Kedi Ne ile Beslenmeli? (Kuru Mama ve Yaş Mama)

Bir kediyi ne kadar besleyeceğiniz, kedinizi ıslak mı yoksa kuru mama ile beslediğinize de bağlıdır. Kısacası, “Kedimi ne kadar beslemeliyim?” sorusunun yanıtlanmasında en önemli faktör, kedinize ne verdiğinizdir. Sağlıklı bir kedi beslenmesinin temeli et, balık veya kümes hayvanları gibi et bazlı proteinlerdir. Kuru mama, hayvansal proteinlerde yüksek ve bitki proteinlerinde (kedilerin sindirmek için yetersiz donanıma sahip olduğu) düşük olmalıdır.

Karbonhidratlar, kedi maması bileşenlerinin karışımının yüzde onundan fazlasını oluşturmamalıdır. Yetişkin kedi yaş maması, mümkün olduğunca az yan ürün ve dolgu maddesi içeren ağırlıklı olarak etten oluşmalıdır. New York'taki Hayvan Tıp Merkezi'ne göre, sağlıklı, aktif 8 kiloluk yetişkin bir kedi, günde kilo başına yaklaşık 30 kalori gerektirir. Yani ortalama 8 kiloluk bir kedi günde yaklaşık 240 kaloriye ihtiyaç duyar.

Tipik olarak, kuru mama fincan başına yaklaşık 300 kalori içerir ve yaş mama içinse her 170 gramlık bir kutuda yaklaşık 250 kalori içerir. Bu sayıları bir kılavuz olarak kullanarak, 8 kiloluk bir kedinin günde 4/5'lik bir fincan kuru mamaya veya tam 170 gramlık bir kutudan (veya iki adet 85 gramlık kutu) yaş mamaya ihtiyacı olacaktır. Kedinizin az ya da çok kuru ya da yaş mama tercih etmesine göre oranları ayarlayabilirsiniz.

Yetişkin Kedi Ne Sıklıkla Beklenmeli?

Kedinizin beslenme programı, dikkate alınması gereken başka bir şeydir.

“Kedimi ne kadar beslemeliyim”i belirleyen bir diğer faktör de kedinizi ne sıklıkta beslediğinize bağlıdır. Ve bir kediyi ne sıklıkla besleyeceğiniz, onu neyle beslediğinize bağlıdır.

Çoğu kedi sahibi, kedilerini sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez besler ve bu öğünlere gün boyunca biraz kuru mama takviye edebilir veya etmeyebilir.

Kediniz yeterince mi yoksa çok mu az yiyor?

Kedinizin yaşamı boyunca, değişen metabolizma ve beslenme gereksinimlerine uyum sağlamak için beslenmesini değiştirmeniz gerekecektir. Kedinizin omurgasını ve kaburgalarını elleyin. Derisinden kaburgaları ve omurgası görünüyorsa, kediniz zayıftır. Kaburgalarını hissetmiyorsanız, kediniz muhtemelen fazla kiloludur. Porsiyonlarını ona göre ayarlayabilir veya veterinere danışabilirsiniz.

Kedinizi obez olmaktan korumak, obez bir kediyi diyete zorlamaktan çok daha kolaydır. Hem sizi hem de kedinizi çok daha mutlu edeceğine şüpheniz olmasın. Mutlu ve sağlıklı bir kedinin anahtarı düzenli bir beslenme rutini oluşturmaktır. Yaramaz bir yavru kediden yetişkin bir kediye dönüşürken, kedinize dengeli, besleyici bir diyetle doğru protein, katı ve sıvı yağlar, mineraller, vitaminler ve karbonhidratlar verdiğinizden emin olmanız önemlidir.

Kediler doğal olarak günde birkaç küçük öğün yerler ve temiz içme suyuna sürekli erişime ihtiyaç duyarlar, ancak kedinize yaş mı yoksa kuru mama mı vereceğiniz tamamen size kalmış. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda kedi yaş maması formu ve aroması ile evcil hayvanınız için doğru olanı seçmek imkansız gibi görünebilir.

Kullanışlı kedi besleme kılavuzumuz, kediler için en iyi diyetlere, kedinizin beslenme gereksinimlerine ve tüylü arkadaşınıza kusursuz bir şekilde bakmanıza yardımcı olacak birçok başka bilgiyi ve beraberinde ürün yelpazesini sunar. Kediler zorunlu etoburlardır, yani optimal sağlıkta olmaları için bir hayvansal protein kaynağına ihtiyaçları vardır. Birçok kedi balığı severken, yüksek düzeyde yağ asidi ve iyot içerir ve günlük tüketim için kabul edilemez.

Yetişkin kedinizin beslenmesinin temeli, en seçici kedilere bile uyacak çeşitli etler, balıklar ve faydalı bitkiler sunan yüksek kaliteli, birinci sınıf kedi yaş maması olmalıdır. Soğan, sarımsak, çiğ yumurta, çikolata, alkol, üzüm ve kuru üzüm gibi bazı yiyecekler kediler için oldukça zehirlidir. Kedinizin zehirli bir şey yuttuğundan şüpheleniyorsanız ve uyuşukluk, halsizlik, soluk diş etleri veya koyu kırmızı idrar belirtileri gösteriyorsa, onları hemen veterinere götürmelisiniz.

Yaşlı kediler için yanlış beslenme, sağlıklarını ciddi şekilde etkileyebilir. Yaşlı kedilerin çoğu, tükettikleri sıvı miktarını artırmaya yardımcı olan, yaş mama, püre kedi mamasından oluşan ıslak bir diyetten yararlanır. Kedinizin temiz, taze içme suyuna sürekli erişimini sağlamak da önemlidir. Kedi maması, kedilerin sağlık için ihtiyaç duyduğu vitaminleri, mineralleri ve amino asitleri içerecek şekilde formüle edildiğinden, kedinizi insan maması ile beslemekten kaçınmalısınız.

Kedinize ödül olarak ekstra bir şey vermek istiyorsanız, glütensiz ve yapay koruyucu içermeyen Beyaz Choc Farelerimizi deneyin.

Kedinizin beslenme ihtiyaçlarını belirledikten sonra, ideal mamalarının kuru veya yaş mama seçenekleriyle geldiğini görebilirsiniz. Her ikisi de aynı besin değerini içerir, peki fark nedir? Yaş kedi maması su içerir, bu da onu yeterince içmeye isteksiz kediler için iyi bir ekstra hidrasyon kaynağı yapar. Islak mama aynı zamanda kuru mamaya göre daha güçlü kokar ve bu da iştahı az kediler için daha çekici kılabilir.

Yaş mama iyi depolanır, ayrıca diş sağlığı için genellikle daha iyidir ve tedavi olarak kullanılabilir. Hem ıslak hem de kuru mamanın artıları ve eksileri vardır ve kedinizin beslenme gereksinimlerini en iyi şekilde karşıladığını düşündüğünüz türü seçmelisiniz.

Kedinizin beslenmesine dikkat etmek sağlığı için çok önemlidir, bu nedenle kediniz için hangi tür mamanın en iyi olduğundan emin değilseniz veterinerinizden yardım isteyin.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.