Köpek Ağızlığı

Toplam 33 ürün listelendi.
Yarın Kapında
Yarın Kapında teslimat saatleri dışındasın.
Sırala
Varsayılan Sıralama
Yeniden Eskiye
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Puana Göre
Kategori :
33

Köpek Ağızlığı

Her zaman saldırgan köpeklerin görüntülerini çağrıştıran ağızları çevreleyen talihsiz bir damga var. Gerçekte, ağızlığı düzgün bir şekilde takılmış bir köpek, köpeğinin ve halkın güvenliğini ciddiye alan sorumlu bir evcil hayvan sahibinin işareti olmalıdır.

Ağızlık takmanın faydalı olduğu birçok durum vardır, ancak köpeğinizin üzerindeki stresi en aza indirmek için onu nasıl doğru kullanacağınızı bilmeniz gerekir. İnsanlar başkalarının zarar veren bir köpekleri olduğunu düşünmelerini istemezler.

Başkalarını gerçekten ısıran köpekleri olan insanlar, köpeklerinin her gün gördükleri harika taraflarını görmelerini isterler.

İnsanların köpeklerinin arkadaş canlısı, eğlenceli ve sevimli tarafını görmelerini isterler ve itiraf edelim, bir köpek ağızlığı tam olarak bu duyguları ifade eden bir ürün değildir.

İnsanlar başkalarının köpeğini ağızlık içinde görmesini ve köpeğin kaba, tehlikeli veya eğitimsiz olduğunu düşünmesini istemezler. Ancak gerçek şu ki, pek çok köpek yabancıların yanında iyi bir şekilde baş edemez ve onlara "en iyi" özelliklerini ve iyi yanlarını göstermeyeceklerdir.

Köpek Ağızlığı Nedir?

Köpek ağızlığı, bir köpeğin yerden yiyecek veya diğer nesneleri ısırmasını veya temizlemesini önlemek için takılan bir ekipman parçasıdır.

Köpekler Ağızlık takmaktan rahatsız olur mu?

Hayır. Ağızlıklar ağrılı değildir, ancak ağız hareketliliğini sınırlayabilir ve ilk takıldığında bir köpek garip hissedebilir.

Bazı köpekler, geçmişte bir prosedür (örneğin, tarama veya tırnak kesme) için onları dizginlemek adına kullanılmışlarsa, onlara olumsuz bir duygusal tepki verebilirler, ancak tüm köpekler ağızlık takmayı sevecek şekilde eğitilebilir.

Köpeğimde Ne Zaman Ağızlık Kullanmalıyım?

• Köpeğiniz birini veya başka bir hayvanı ısırma riski altındaysa.

• Kanunlar, köpeğinizin veya ırkınızın bir köpek ağızlığı takmasını zorunlu kılarsa.

• Köpeğiniz sürekli olarak yerden bir şeyler alıp yiyorsa.

• Köpeğiniz pet kuaförde veya veterinerde korktuğu için ısırabilir diye düşündüğünüzde.

• Eğitim üzerinde çalışıyorsanız ve herkesi güvende tutmak istiyorsanız. Köpeğinizin ısırma öyküsü olsun ya da olmasın, aşağıdaki durumlarda ağızlık kullanmayı düşünün:

• Rahatsız Hissettiklerinde…

En uysal köpek bile korktuğunda veya tehdit edildiğinde ısırabilir. Normalde yaptığınız ama görünüşe göre nefret ettikleri bir şeye tepki bile olabilir.

Ancak genel olarak köpekler, tanıdık olmayan insanlara maruz kaldıkları ve garip ve bazen acı verici prosedürlere maruz kaldıkları veteriner ziyaretleri ve kuaför & bakım seansları sırasında kendilerini rahatsız hissederler.

Sadece bir ağızlık kullanarak köpek ısırığı tehdidini ortadan kaldırırsanız, veterinerler ve pet kuaförler işlerini daha etkili bir şekilde yapabilirler.

• Yeni Deneyimlerle Karşılaşırken

Yeni yerlere gidiyorlarsa ya da yeni hayvanlar ve insanlarla ilk kez tanışıyorlarsa, ağızlık kullanmak iyi bir fikirdir. Düzgün bir şekilde sosyalleşmiş olsalar bile, köpekler yeni bir şeye tepki olarak ısırırlar.

Her zaman korku ve stres belirtilerini gözlemleyin ve çok rahatsızlarsa onları bu durumdan çıkarın.

Bu, köpeğinizin agresif tepki vermesini önlemelidir. Bununla birlikte, bu gibi durumlarda köpeğinizin ağzını kapalı tutmak size fiziksel zarar ve sorumluluktan büyük ölçüde koruma sağlayacaktır.

• Acil Durumlarda

Köpeğiniz incinirse, acı ve korku onun bazı saldırgan davranışlar sergilemesine neden olabilir. Aynısı, evdeki başka birinin tıbbi bir acil durum geçirmesi gibi yüksek gerilimli veya stresli durumlarda da geçerlidir. Bu gibi durumlarda ağızlık kullanmak faydanıza olacaktır. Ayrıca acil durumla daha iyi başa çıkabilirsiniz.

• Davranış Değiştirme Eğitimi Sırasında

Bir köpeğin zaten saldırgan eğilimleri ve ısırma geçmişi varsa, eğitim sırasında ağızlık kullanmak iyi bir fikirdir. Köpekle zaten iyi bir ilişki kurmuş olsanız bile, ısırma riskini ortadan kaldırmak, onları daha güvenli ve dolayısıyla daha etkili bir şekilde ele almanıza yardımcı olacaktır.

Ayrıca, diğer insanları veya hayvanları riske atma korkusuyla onları başka türlü denemeyeceğiniz daha fazla duruma maruz bırakmanıza olanak tanır.

• Kanunlara Uymak İçin 

Ülkemizde Pitbull gibi belirli cins sahiplerinin köpeklerine evlerinin dışında iken ağızlık takmaları yasal olarak zorunludur.

Köpek Ağızlığı Çeşitleri

Tüm ağızlıklar aynı şekilde çalışır. Ancak, doğru olanı seçmek köpeğinizin rahatlığı için çok önemlidir. Genel olarak, aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç köpek ağızlığı vardır.

• File Köpek Ağızlığı

Baskerville ağızlığı olarak da adlandırılan file köpek ağızlığı, kulakların arkasına geçen kayışlar kullanılarak sabitlenen sert bir yapıdır. Basitçe söylemek gerekirse, bunlar köpeğin ağzını kapatan ancak dokunmayan özel şekilli filelerdir.

Böylece köpek, havlama ve nefes nefese kalma gibi gerekli işlevler için yeterli alana sahiptir. Tasarıma bağlı olarak, bazıları köpeklerin ağızları takılıyken su içmesini ve ödül maması almasını mümkün kılar. Bu tip çoğu durum için idealdir.

•Tüp Köpek Ağızlığı

Tüp köpek ağızlığı, yumuşak malzemelerden yapılır ve burnu kapatmadan sadece çevreler. Bu tip, köpeğinizin ağzını rahat bir şekilde takmak için iyi bir seçenek değildir çünkü ağızlarını açmasını engeller, bu da nefes nefese kalmasını dahi zorlaştırır. Ancak, giymeleri kolay oldukları için acil durumlarda idealdirler..

• Brakisefalik Köpek Ağızlığı

Brakisefalik ağızlıklar kısa burunlu köpekler için yapılmıştır ve bu nedenle tipik file köpek ağızlığı ile benzerlik göstermez. Bu ağızlıklar tipik olarak naylon ağdan yapılır ve tüm kafayı kaplayan maskelere benzer.

Ağ iyi bir görüş sağlar, ancak bazı modeller gözleri hiç kapatmaz, böylece köpeğiniz düzgün görebilir. Bu tür bir bir ağızlığa ihtiyaç duyan ırklar arasında buldoglar ve puglar bulunur.

Başka birçok ağızlık türü vardır, ancak çoğu yukarıda listelenen ana türlerin benzerleri veya türevleridir.

Doğru Köpek Ağızlığı Seçimi

Uygun olmayan bir köpek ağızlığı kullanmak sadece güvensiz değil, aynı zamanda acımasızdır. Köpeğinizi rahat tutarken bu aracı etkili bir şekilde kullanmak için doğru boyutu bulmak çok önemlidir.

Çoğu ağızlık, uygun cins tabanlı boyutlandırma çizelgeleriyle birlikte gelse de bir satın alma gerçekleştirmeden önce uygunluğu iki kez kontrol etmek her zaman en iyisidir.

Bir file köpek ağızlığı denerken, uzunluğunun köpeğinizin burnuyla aynı hizada olduğundan ancak üzerine baskı uygulamadığından emin olun. Köpeğinizin burnundan daha uzun bir ağızlık, onların görüş alanını etkiler, bu nedenle boyutunu küçültmek iyi bir fikirdir.

Tüp köpek ağızlığının boyutuna karar vermek daha kolaydır çünkü köpeğin burnuyla aynı hizadadırlar. Sadece herhangi bir acıya neden olacak kadar sıkı olmadıklarından emin olmanız gerekir.

Öte yandan, brakisefalik ağızlıklar bir köpeğin yüzünü gevşek bir şekilde örtmeli, ancak hareket etmeye yetecek kadar olmamalıdır.

Köpek Ağızlığı Eğitimi

Köpeğinize, ihtiyaç duymadan önce bile ağızlık kullanmayı öğretmeniz çok önemlidir. Aksi takdirde, sonunda bir tane giydiklerinde korkmuş ve hatta daha agresif hale gelebilirler. Uygun köpek ağızlığı eğitimi için genç yaşta başlayın ve aşağıdaki adımları izleyin:

• ADIM 1: Tanıtma

Köpeğiniz doğal olarak yeni olan her şeyi merak edecek ve hatta şüphe duyacaktır. Bir ağızlık aldığınızda, önce onu incelemelerine izin verin. Varlığından memnun olana kadar koklamalarına, yalamalarına ve oynamalarına izin verin. Ondan önce, giydirmeye çalışmayın bile.

• ADIM 2: Olumlandırma ve Pozitif İlişki

Ağızlığı yüzlerine tutun, ancak sabitlemeyin. Köpeğinize ağızlıktan keyif almayı ve onunla olumlu ilişkiler kurmayı öğretmek için onları ödüllendirin ve övün.

• ADIM 3: Deneme

Artık direnmedikleri zaman, köpek ağızlığını takmanın zamanı geldi. İlk başta, sadece kısa süreler için açık tutun ve daha rahat hale geldikçe süreyi uzatın. Ardından farklı ortamlarda deneyin.

Bu, sürecin en uzun, en sıkıcı kısmıdır, ancak onları çeşitli durumlarda kullanmaya şartlandırmak önemlidir. Bu süre boyunca, ödül maması ve övgüleri unutmayın. Ayrıca, köpeğiniz herhangi bir sıkıntı belirtisi gösterdiğinde ağızlığı çıkarın.

• ADIM 4: Kullanmaya Başlama

Köpeğiniz ağızlığı taktığında, ona direnmemeli veya çıkarmaya çalışmamalıdır. Eğitiminde o noktaya geldiğinizde ve daha uzun süreler boyunca devam edebildiğinizde, yürüyüşlerinizde veya durum gerektirdiğinde kullanmaya başlayabilirsiniz.

Köpeğinizin ağızlık takarken rahat hissetmesini sağlamak, yaşamları boyunca faydalı olacaktır. Çoğu zaman, kendinizi köpeğinizin garip, korkutucu veya tatsız bulabileceği durumlarda bulacaksınız.

Bu gibi durumlarda, köpeğiniz de dahil olmak üzere herkesi güvende tutmak için bir ağızlık en iyi araçtır.

Önerilen Köpek Ağızlığı Modelleri

İhtiyacınız olan özel amaç için tasarlanmış bir ağızlık seçin ve ağızlıkların köpeğinizin cinsine ve boyutuna uygun olduğundan emin olun.

• Eğitim ve yürüyüş için

File köpek ağızlıkları (kauçuk, plastik veya metal) köpeğinizin su içmesine izin verir ve korkutucu görünse de en insancıl seçimdir.

• Veteriner kullanımı için

Muayeneler ve bakım (kısa süreli kullanım) - Kumaş köpek ağızlığı Ağ, naylon, kumaş veya deriden yapılmış yumuşak düz ağızlıklar, bir köpeğin nefes nefese kalmasını önler.

Nefes nefese, köpeklerin serinleme şeklidir (bir köpeğin terleme yolu). Bunları kısa vadede kullanın. Not: Köpekler, yumuşak ağızlık takarken nefes nefese kalarak serinleyemezler.

Köpek Ağızlığı Nasıl Olmalı?

• Ne çok sıkı ne çok gevşek

• Köpeğin ağzını açmasına izin verin, ancak sonuna kadar değil

• Ayarlanabilir

Köpek ağızlığı markalarının, köpeklerin cinsine ve büyüklüğüne göre ağızları boyutlandırmak için yönergeleri vardır. Köpeğinize uygun olanı bulmak için biraz araştırma yapabilir ve kullanıcı yorumlarını okuyabilirsiniz.

Köpeğiniz ağızlık takarken rahat olsa bile, onları korkutan tetikleyicilerin farkında olmalısınız. Ağızlığı bütün gün takılı bırakmayın veya kötü davranışlarla başa çıkmanın tek yolu olarak kullanmayın. Bir köpeğin havlamasını durdurmak için ağızlık kullanmayın.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.